Skip to content
Waarom winkelen voor lange mannen zo moeilijk is

Waarom winkelen voor lange mannen zo moeilijk is

Geschreven door Julian van Dijk

Het is geen geheim dat winkelen voor lange mannen vaak een uitdaging kan zijn. De standaard confectiematen in winkels lijken zelden rekening te houden met mannen die boven de 1,90 meter uitsteken. Wat begint als een simpele zoektocht naar een goed passend shirt of een nette broek, kan snel eindigen in frustratie en teleurstelling. Hoe komt het toch dat het vinden van passende kleding voor lange mannen zo’n moeilijke opgave is?

Waarom standaard maten niet werken

De meeste kledingwinkels richten zich op de gemiddelde man, met lengtes tussen de 1,70 en 1,85 meter. Voor lange mannen is dit simpelweg niet toereikend. Shirts die net op de juiste plek moeten vallen, kruipen omhoog bij elke beweging en mouwen die tot over de pols zouden moeten reiken, blijven steken halverwege de onderarm. Kleding voor lange mannen vereist een specifieke pasvorm die rekening houdt met langere armen, benen en torso’s. Dit betekent langere mouwen, extra stof in de lengte van shirts en broeken met een aangepaste taille-lengte verhouding.

De strijd om goede broeken te vinden

Een ander groot probleem is het vinden van goed passende broeken. Tall broeken heren zijn niet zomaar in elke winkel te vinden. Vaak wordt er gedacht dat lange mannen automatisch ook bredere tailles hebben, wat resulteert in broeken die als parachutes om hun middel hangen. De realiteit is dat lange mannen in allerlei vormen en maten komen, en de standaardmaatregelen voldoen simpelweg niet. Tall broeken heren moeten niet alleen extra lengte hebben, maar ook slank gesneden zijn voor degenen die wel lang, maar niet breed zijn.

Het gebrek aan stijlvolle opties

Zelfs wanneer er kleding beschikbaar is in grotere lengtematen, betekent dit niet automatisch dat deze kleding ook stijlvol is. Veel lange mannen voelen zich gedwongen om keuzes te maken uit beperkte en vaak ouderwets ogende kledingstukken. Dit maakt het des te moeilijker om een persoonlijke stijl te ontwikkelen die zowel modieus als passend is. Mode is een belangrijk middel voor zelfexpressie, en het onvermogen om kleding te vinden die zowel past als stijlvol is, kan een negatieve invloed hebben op het zelfvertrouwen.

Winkelen in gespecialiseerde winkels

Gelukkig zijn er tegenwoordig meer gespecialiseerde winkels en merken die zich richten op lange mannen. Deze winkels begrijpen dat lange mannen niet alleen extra lengte nodig hebben, maar ook moderne en goed passende kledingstukken. Van stijlvolle pakken tot casual T-shirts, deze merken bieden een scala aan opties die zowel functioneel als trendy zijn. Het vinden van een gespecialiseerde winkel kan echter een uitdaging op zich zijn, vooral als je niet in een grote stad woont.

Online winkelen: een uitkomst?

Online winkelen biedt ook een uitkomst voor veel lange mannen. Websites met uitgebreide maattabellen en gedetailleerde productbeschrijvingen kunnen helpen om de juiste pasvorm te vinden. Daarnaast bieden veel online winkels gratis retourzendingen aan, wat het minder riskant maakt om verschillende maten en stijlen uit te proberen. Het nadeel is echter dat je niet altijd direct kunt zien of iets goed past, en het kan frustrerend zijn om steeds weer te moeten retourneren.

Conclusie

Hoewel het vinden van passende kleding voor lange mannen een uitdaging blijft, zijn er gelukkig steeds meer oplossingen beschikbaar. Door te winkelen bij gespecialiseerde winkels, zowel fysiek als online, kunnen lange mannen eindelijk kleding vinden die niet alleen past, maar er ook nog eens goed uitziet. Het is een proces van proberen en ontdekken, maar uiteindelijk is er voor elke lange man wel iets te vinden dat perfect aansluit op zijn unieke lengte en stijl.