Skip to content
Spanning voor het EK opvoeren? Probeer eens een voetbalweddenschap

Spanning voor het EK opvoeren? Probeer eens een voetbalweddenschap

Geschreven door Julian van Dijk

Het duurt nog maar heel even en dan is het tijd voor de aftrap van het Europees Kampioenschap voetbal 2024 in Duitsland. Gastland Duitsland zal zijn uiterste best doen om ook de winst binnen te slepen, maar heeft flinke concurrentie van landen zoals Frankrijk. Gelukkig heeft ook het Nederlands Elftal zich weten te kwalificeren en zijn we er dit jaar weer bij. Hoewel sommige optimisten ervan overtuigd zijn dat het net zo mooi zal worden als in 1988, kan het toch verstandig zijn om in te zetten op andere resultaten.

Voetbalwedden, een echt mannending

Als je de spanning voor het Europees Kampioenschap voetbal 2024 echt op wil voeren, kun je besluiten om een voetbalweddenschap af te sluiten bij een van de bookmakers. In Nederland is het online gokken en wedden op sport gelegaliseerd, waardoor je bij de legale bookmakers terechtkunt. In Nederland is voetbal veruit de meest populaire sport om op te wedden. Bovendien is het echt een mannending. Onder het genot van een biertje een spannende pot voetbal kijken met je mannelijke vrienden en/of familieleden, is dé ultieme mannenavond. Maar je kunt daarbij ook een weddenschap afsluiten. Bijvoorbeeld op wie de topscorer van het EK zal worden of dat Nederland de kwartfinales zal overleven, of toch niet.

Waar moet je op letten bij wedden op het EK 2024?

Wil je wedden op het EK 2024, dan doe je er goed aan van tevoren te weten waar je op moet letten. Zo doe je er goed aan om uitsluitend te wedden op online wedkantoren die een Nederlandse vergunning hebben. Bekijk de mogelijkheden hier, zodat je weet bij welke bookmakers je het best kunt gokken en welke odds zij hanteren. Deze kunnen namelijk per aanbieder verschillen. Je kunt hier wedden op bijvoorbeeld de eindstand van de wedstrijd. Een goede tip is om aan bankroll management te doen. Dit is een bedrag dat je reserveert om mee te gokken. Speel niet met geld dat je niet kunt missen en ga alleen all-in als je heel zeker van je zaak bent.

Door te wedden op het EK 2024 kun je dit Europees Kampioenschap voetbal extra spannend maken en ook nog eens een mooi extraatje verdienen, als je geluk hebt. De spanning die hierbij komt kijken, doet zelfs iets met je lichaam. Uiteraard is het goed om van tevoren te controleren of het casino of de online bookmaker een vergunning heeft. In Nederland is het strafbaar om te gokken bij bookmakers die dit niet hebben. Bovendien heb je een grote kans om opgelicht te worden. Zo kan het gebeuren dat je nooit uitbetaald krijgt. Het Europees Kampioenschap moet vooral leuk blijven en geen problemen opleveren, en dat geldt ook voor het wedden daarop.

Speciale weddenschappen bij wedden op EK 2024

Bij het wedden op het EK 2024 heb je verschillende wedopties. Zo kun je onder meer kiezen tussen enkelvoudige en meervoudige weddenschappen. Meervoudige weddenschappen bieden je de mogelijkheid om de winkansen te spreiden. Deze weddenschappen zijn vooral interessant voor doorgewinterde wedspecialisten, en niet voor mensen die voor het eest een wedje leggen op een sportwedstrijd. Om deze reden kun je als je een beginner bent beter een enkelvoudige weddenschap doen. Bij meervoudige weddenschappen kun je snel je inzet kwijtraken als je favoriete team het uiteindelijk toch niet zo ver weet te schoppen. Of dat ook voor wedden op het Nederlandse team zou kunnen gelden, is uiteraard de vraag. Wel blijkt al dat meerdere Nederlandse spelers helaas niet erg fit zijn.

Er zijn speciale weddenschappen die je alleen tijdens het EK 2024 kunt afsluiten bij de verschillende bookmakers. Zo kun je uiteraard voorspellen wie het EK zal gaan winnen. Doe je dit vroeg in het toernooi, dan is de onzekerheid het grootst. Daar staat ook een veel hogere uitbetaling tegenover. Je kunt uiteraard ook even wachten als je meer zekerheid wil, maar dit levert wel een lagere uitbetaling op. Daarnaast kun je voorspellen wie de topscorer zal worden of voor welk land de topscorer uitkomt.

Daarnaast kun je wedden op welke twee landen de finale van het EK zullen halen, of wie de groepswinnaars worden van iedere poule. Bij het EK kun je wedden op poule A tot en met F. Bovendien kun je ook voorspellen welk land voor de eerste keer de winnaar zal worden.