Skip to content
Crypto blijft groeien en groeien: is het een keer genoeg?

Crypto blijft groeien en groeien: is het een keer genoeg?

Geschreven door Julian van Dijk

De cryptomarkt groeit weer. Na een lange tijd tegenslagen, zien de munten opeens weer plussen. En dat is goed nieuws, want dat houdt in dat het weer loont om met crypto aan de slag te gaan. Hoe komt dat nu precies? En is dit dan hét moment om weer in te stappen en serieus na te denken over investeren in crypto?

Crypto ETF’s blijven groeien

Crypto ETF’s zien op dit moment een forse groei. Onlangs groeiden de fondsen al met 185 miljoen dollar, en de hele maand mei is nu goed voor 2 miljard Amerikaanse dollar. De laatste weken waren nog vruchtbaarder, met een netto groei van 2 miljard dollar. En dat betekent dat crypto dus weer volop in trek komt.

De populairste coin is uiteraard weer Bitcoin. Bitcoin groeide met maar liefst 1.973 miljoen dollar. Ook de crypto-ETF’s van BlackRock en Fidelity zagen weer een forse toename in de populariteit. Ze schreven respectievelijk 948 miljoen dollar en 680 miljoen rekening bij op hun rekening. De groei vindt nu al weken achter elkaar plaats.

Ethereum staking als winstmodel

Ethereum wordt gezien als de best presterende altcoin. Deze munt groeide fors, met maar liefst 68,9 miljoen dollar. De jaarlijkse groei staat nu op 81 miljoen dollar. Lang waren de tijden niet zo goed voor de altcoin, als de afgelopen maand. Daardoor gaan ook steeds meer mensen aan de slag met Ethereum staking.

Bij Ethereum staking laat je je tokens in je wallet staan, zodat deze kunnen worden gebruikt om het netwerk te beveiligen. Voor het verifiëren van transacties op het netwerk is immers kracht nodig, die je hiermee ter beschikking stelt. In ruil daarvoor ontvang je rewards: nieuwe tokens. Die tokens worden munten, die je kunt verhandelen. En zo krijg je uiteindelijk een leuke beloning voor het laten staan van je munten. Het is voor veel crypto-enthousiastelingen inmiddels een interessant verdienmodel geworden.

Einde aan de dip

Jarenlang werd er alleen maar slecht nieuws over crypto gemeld. Het zou een zeepbubbel zijn, die op knappen zou staan. Mensen zouden hun cryptomunten waardeloos zien worden. Maar juist nu zien we dat er een einde komt aan die dip. Dat komt onder meer doordat de Amerikaanse Securities and Exchance Commission (SEC) acht nieuwe spot-ETF’s voor ethereum heeft goedgekeurd. Het zorgt voor meer optimisme onder handelaren. Ook beleggen in bitcoin is weer aantrekkelijk.

Crypto is door de jaren heen een stuk volwassener geworden. Een markt waar investeren op de lange termijn kan lonen. Waren we voorheen vooral geneigd om op de korte termijn te denken, denken handelaren nu op de lange termijn. Dat de markt nog altijd vol verrassingen zit, is iets wat duidelijk is.