Skip to content

3 Tips om gezonder te gaan leven

3 Tips om gezonder te gaan leven

Geschreven door Julian van Dijk

Gezonder leven begint met het maken van slimme keuzes die je lichaam en geest ten goede komen. Maar het is niet altijd makkelijk om gezonder te gaan leven. Het is immers zo’n groot begrip. Iedere goeroe heeft dé oplossing, maar hoe haalbaar zijn hun methodes? Het kán vaak wel, je moet alleen even weten wat je kunt doen om echt gezonder te voelen. Beginnen is het moeilijkst. Daarom hebben we drie handige tips opgeschreven die de basics even op een rijtje zetten. Probeer deze tips eens, misschien is het toch allemaal niet zo ingewikkeld als dat het eerst lijkt.

Ontdek een gebalanceerd eetpatroon

Een gebalanceerd dieet is niet altijd even makkelijk. En laten we eerlijk zijn, niemand wil een voedingspatroon dat je opsluit in restricties en frustraties. Hoe kun je gezond en gebalanceerd eten, zonder dat je jezelf te veel restricties oplegt? Een slimme benadering is om te focussen op eiwitten en vezels. Beiden vullen erg goed. Wanneer je ook regelmatig sport (en nog relatief beginnend bent met krachttraining), kun je je vet omzetten in spiermassa. Dit kan alleen als je je lichaam ondersteunt met voldoende eiwitten. Vezelrijk voedsel is ook enorm gezond. Vezels zijn de meest vullende koolhydraten, daarnaast zijn vezels goed voor de stoelgang. En af en toe wat lekkers zoals chocolade of pizza kan gewoon. Het gaat om een gebalanceerde levensstijl. Daar hoort af en toe snoepen óók bij.

Leer stress te managen

Stress is een veel voorkomende plaag van het moderne leven. Maar in plaats van je te laten overweldigen door stress, kun je leren hoe je het kunt temmen. Een goede strategie is om te investeren in zelfzorgactiviteiten die je geest kalmeren. Denk aan activiteiten zoals meditatie, yoga, wandelen in de natuur of gewoon lekker luieren met een goed boek en een kopje thee. Wist je trouwens dat intimiteit ook wonderen doet voor je stressgehalte? Heb daarom eens wat extra plezier. Misschien wil je zelfs wel iets nieuws zoals een peniskooi uitproberen. Een hele leuke manier om lekker te ontladen.

Investeer in sportieve activiteiten

Sport is de bron van vreugde, ontlading en spierpijn. Maar laat je niet afschrikken door de gedachte aan zweterige sportscholen en marathontrainingen. Sportieve activiteiten kunnen zo leuk zijn als dat je ze zelf maakt. Misschien heeft jouw hobby ook wel sportieve aspecten. Of je nu kiest voor wandelen, dansen, zwemmen of karate; het belangrijkste is om iets te vinden waar je van geniet en dat je energie geeft. Misschien ontdek je zelfs wel een talent!